Основно меню
Моята зона
Evropa-Stroitelstvo.com ви предоставя своите съвети как безпроблемно да купите или продадете вашите строителни машини втора употреба!

Съвети за купувачите на строителна техника втора употреба

Сравнете цените на машините със сходни характеристики

Внимавайте с прекалено ниските или прекалено високите цени. За да сравните цените, не забравяйте да използвате “Ценовия калкулатор”: на Evropa-Stroitelstvo.com!

Свържете се с продавача

За предпочитане се свързвайте по телефона. Проверете дали телефонния код на предоставения телефон отговаря на страната на продавача. Проверете дали телефонния код на предоставения телефон отговаря на страната на продавача.

Информирайте се за историята на строителната машина

Дори в обявата да са описани техническите характеристики, не се колебайте да попитате продавача какви са били условията на експлоатация на техниката.

Проверете състоянието на техниката

Проверете протокола от последния техническия преглед. Ако имате възможност, отидете на място, за да тествате строителната машина и да проверите за видими неизправности (хидравлични връзки, течове, двигател и др.)

Проверете документите на строителната машина

По време на сделката продавачът трябва да ви предостави фактурите от поддръжката и протоколите от общите периодични прегледи.

Съмнителен продавач?

Нашият екип проверява системно самоличността на професионалните търговци, които публикуват обяви на Evropa-Stroitelstvo.com. Ако все пак имате съмнение или срещнете проблем с търговец, не се колебайте да ни го съобщите.